hej igen
Publicerat den

Min blogg har varit lite trött och inte orkat visa alla sina inlägg vilket har gjort att den har fått vila! Men nu, med hjälp av Milina, så är det nu helt återställt här på bloggen.
 
Denna vecka har innehållit en hel del träning vilket har resulterat i en trött kropp, trasiga skor och en välförtjänt vilodag idag. Ska iväg och äta middag hos farmor & farfar idag då farfar har fyllt år och sen ska resten av dagen spenderas vid datorn med en hel del plugg.
 
Nästa vecka ska en hel del plugg, stall och träning hinnas med och jag ser fram emot alltihop, nästan i alla fall!



-
Publicerat den

Med hjälp av bästa B1 så sprang vi 5,4 km igår och tack vare de är jag återigen peppad på att springa, de känns inte som jag ska kräkas längre vid själva tanken på att snöra på mig löparskorna om vi säger så! 
För att slippa vara ensam igårkväll så kom Isak och Cissi hit och lagade mat, ugnsrostade rotfrukter och quornfilé med aioli, mums! Sen såg vi på film och åt raw food-glass, så himla enkelt, så himla gott och så nyttigt på de, kan de bli bättre? 
Idag ser jag fram emot en kväll med fyra andra vänner - käk, film och snack, hur bra? 



God morgon
Publicerat den

Pluggar etologi och dricker kaffe, ser solen kämpa sig genom dimman och katten snarkar i stolen bredvid. En lugn, skön start på morgonen. Såhär borde varje dag starta! 





Tisdagsnöjen
Publicerat den

Känner redan hur träningsvärken smyger sig på. Dagen innehöll en springtur som en nyttig liten pluggpaus och kvällen har spenderats med min bror, på ett par inlines, framskridandes i solnedgången över min fina fina stad!








Happy B-day!
Publicerat den

Tiden går så fort! Grattis på tvåårsdagen lilla prutt!
 
 
 
 
 



Terapi på riktigt!
Publicerat den

Igår var bara en såndär dag ni vet, när allt bara går fel typ. Satt med en inlämningsuppgift i djurhållnings-kursen. Läste man instruktionerna så lät det inte vidare komplicerat eller långdraget direkt men jäklar vad fel jag hade. Varje mening tog emot att läsa och varje ord tog emot att skriva. Satt och tragglade timma ut och timma in men kom ingen vart, det jag krafsade ner såg ut att vara skrivet av en femåring och jag som är så envis hade bestämt mig för att den där jäkla skituppgiften (det är ingen skituppgift egentligen utan intressant och lärorik) skulle bli klar den dagen hur eller hur. Men även jag har en gräns, jag gav upp, hur mycket det än tog emot så la jag ner det! Behövde terapi så åkte ut till stallet för att bara va. Klappade på hästen, pratade med människor och hjälpte Carro att sätta upp presenningar i en lada för att skydda höet mot väder och vind! Det är så skönt att "fly" till stallet ibland, det är nästan som en annan värld där ute där inga problem existerar. Och där Olliwer står nu finns bara vettiga och trevliga människor, man har alltid kul därute vare sig man rider, borstar, mockar eller hänger - det är äkta terapi det!



valtider och motion
Publicerat den

Det är inte alltid lätt att välja. Bestämde mig inte helt förens igår kväll på vilka partier jag skulle lägga mina röster på, trodde jag hade bestämt mig men i sista stund så ändrade jag min kommunala röst och nu är jag så spänd inför resultatet. Det är tredje gången jag röstar, hur gammalt låter inte det? Men det här året är nog ändå det år som jag har haft mest koll. Är inte ett dugg insatt men jag har läst på, kollat debatter och gjort valkompasser för att få ett lite bättre hum om vad partierna står för och då speciellt angående de frågor som ligger mig varmast om hjärtat!
Ikväll får vi reda på vem som kommer styra vårt land de närmaste fyra åren, jag håller tummarna mer än någonsin!
 
Idag har varit en sån där seg söndag, lite långsam och tråkig som söndagar kunde vara förr när man gick i skolan och visste att man hade fem dagar framför sig innan nästa helg. Jag har mest suttit begravd under mitt täcke, sett en film, pluggat lite (ytterst lite), druckit kaffe i solen på espresso house och busat med katten. Men nu (så fort jag stänger av datorn) ska jag ge mig ut på en springtur. Har skamligt nog inte sprungit sen loppet för två veckor sen men det tar så fruktansvärt emot! Känns som att jag ska ut och bestiga Mount Everest och det fräter mentalt alltså, känns så oövervinnerligt. Men NU har jag bestämt mig att NU ska jag springa! Tänkte bara köra en kort runda för att det ska kännas enkelt (och förhoppningsvis roligt igen) för att komma igång på allvar, drömmen om milen finns ju fortfarande kvar!



Skärpning!
Publicerat den

Filmen igår var bra och rolig, helt klart sevärd enligt mig!
 
Har en inlämningsuppgift som ska vara klar idag, 23:55, och har knappt börjat än! Har dragit den efter mig i över en vecka nu men bara tanken på att börja med den får mig att vilja kräkas, orkar verkligen inte! Vet inte om den är så komplicerad egentligen eller om jag som vanligt gör det lite för svårt för mig. Har gjort allt annat än den uppgiften, till och med fått klart grejer som ska in i slutet av månaden, allt för att slippa Tinbergens fyra frågor som uppgiften handlar om.
Nej, jag måste helt enkelt bara ta tag i det, NU! Men kan inte förstå varför det är så jobbigt och tar emot så mycket. Skärpning Hanna Holmberg!
 



Torsdagens bestyr
Publicerat den

Hoppträningen igår gick jättebra. Hästen skötte sig bättre än förväntat men vi hade kul, superkul, vilket ju faktiskt är huvudsaken!
Var helt slut i morse när jag skulle gå upp så klockan hann bli långt över sju innan jag hoppade in i duschen för att piggna till, men inte hjälpte de! Är fortfarande trött och pluggmotivationen är lite sisådär. Pluggade på bra igår så tänkte att jag skulle lyssna till två föreläsningar nu medans jag dricker mitt kaffe och sen får det vara bra för idag!
Tänkte gå en promenad, handla med pappa och städa innan jag ikväll ska på bio med mamma. Vi ska se Lets be cops, (tror den heter så) vilket jag ser fram emot och har sett fram emot ända sedan jag såg trailern när vi var på bio i L.A.
 
En bild från Universals i L.A.
 



Nu är jag på gång!
Publicerat den

Börjar få in en rutin i mitt liv nu, särskilt vad gäller studerandet, vilket är himmelriket för någon som jag som älskar struktur och ordning. Klockan ringer kvart över sex och klockan sju sitter jag framför datorn och multitaskar genom att plugga och äta frukost samtidigt. Försöker sedan plugga fram till eftermiddagen med små pauser såsom gos med katten, kaffe-intag och kanske en stunds TV-tittande. Självklart så ser inte alla dagar ut såhär, ibland kommer annat "i vägen" såsom fika-dejter med vänner, lek med gudsöner o.s.v.
Kattens rutin däremot är ungefär såhär: vaknar när matte går upp och följer med till köket för att tigga till sig godis och sedan göra matte avundssjuk genom att sova, sova, sova i hennes rum medan hon pluggar. Harr Vincent tur så kan inte matte motstå Vincents gullighet utan hon är tvungen att lägga sig bredvid och gosa en stund!
 
Nu är det bara rutin för träning som ska in där någonstans också. Vill verkligen komma igång att träna men motivationen är helt borta! Har till exempel inte sprungit på 1 ½ vecka, fy skäms! Kan till mitt försvar säga att jag varit förkyld och är fortfarande inte helt 100 men lite smått borde jag har börjat för länge sen!
 
Ikväll ska jag åka in med Olliwer till Målserum för att hoppträna för Vickan. Jag är taggad och det ska verkligen bli kul! Jag vet med säkerhet att Olliwer är taggad och för tillfället är han mer vild än tam när det gäller hoppning så vi får se hur det går! Tanken var att rida han lite trött igår genom att först trimma i paddocken och sen galoppera i skogen. Innan jag skulle byta paddocken mot skogen skulle vi hoppa över vattenmattan som han vägrat hoppa när jag varit borta. Tänkte att det inte skulle vara så svårt då vi kom över den sist han och jag hoppade i förra veckan. Men där hade jag fel! Han gjorde sina cirkuskonster som vanligt och han skulle hinna med att trampa på sig själv och riva upp ena bakbenet innan han kom över vattenmattan följt av massa bocksprång. KlantOlliwer! Så typiskt honom att skada sig, såren är dock bara ytliga och han är inte halt eller så, men bara så onödigt och som sagt typiskt honom! Haha söthäst!
En Gammal bild på oss från en månadshoppning!



Tisdag
Publicerat den

En mulen förmiddag som slutade med promenad runt Lysingsbadet med en fin vän. 





Gudmor
Publicerat den

Dopet igår var jättefint! Det utspelade sig hos pappans föräldrar i Karlshult, på landet alltså, och vädret var perfekt riktig sommarvärme! Vi höll till ute i trädgården och det var pyntat med blommor och vimplar och vi ställde upp oss vid ett äppelträd full med frukt och bakom oss bredde stora gröna åkrar, fårhagar och grusvägar ut sig, ni hör ju hur idylliskt det låter? Barnen skötte sig utmärkt, inga sura miner. Gudfar och pappan turades om att hålla Elliott och jag och mamman turades om att hålla Levi. Jag fick även i uppgift att hälla upp dopvattnet och jag spillde inte eller tappade inte kannan eller något liknande, haha! Sedan bjöds det på kakor i mängder och olika tårtor innan en lång paketöppning, dessa gossebarn är så otroligt älskade.
Så nu är jag officiellt gudmor åt två av jordens finaste varelser; Elliott och Levi!
 
En bild som jag lånade från Facebook och som Elena tagit! (alldeles för varmt i kavaj vill jag lova!)
 



Kvällssyssla
Publicerat den

Äter fruktsallad med vaniljkvarg och ser på film, Transcendence. Försöker att lugna mina nerver lite inför morgondagens dop som jag ska på. Och det är ju så att jag är gudmor åt lilla Elliott och Levi som ska döpas, så då ska alltså jag stå framför alla människor vilket inte är det bästa jag vet direkt...







Helg!
Publicerat den

Byggde på min träningsvärk ännu mer igår efter ett hopp-pass på Olliwer som var mer vild än tam! Men hur ska man kunna göra annat än att skratta åt ponnyfjanten som bara visar sin glädje och hur mycket han älskar att hoppa <3
Idag är det lördag och helg, inte så annorlunda för min del som pluggar distans och är hemma varje dag, förutom att mamma och pappa är hemma förstås. Har precis blivit klar med min diskussionsuppgift så nu kan jag kryssa av den från listan! Ska snart fixa iordning mig lite och leka lite med katten innan jag följer med en sväng ner på stan. I eftermiddag åker jag upp till mormor för att rensa lite bland mina gamla saker som hon har i sitt garage!



Fin Fredag!
Publicerat den

Det nalkas ännu en varm och fin dag här i Västervik, hur härligt?
Har redan hunnit med en morgonpromenad i bara T-shirt och ska precis sätta igång med en diskussionsuppgift i ena kursen jag läser. Vi ska läsa en artikel och sen svara på vilka egenskaper som vi anser är viktigast i yrket som djurskyddsinspektör. Man skriver ett motiverande svar sen så ska man även svara på andra kurskamraters svar för att föra diskussionen vidare, kul ju!
Måste erkänna att jag har lite träningsvärk i ridmusklerna efter gårdagens uteritt, haha otränad delux! Kan kanske ha något att göra med att jag häll på att få tugga grus en gång. Lät olliwer själv välja tempoo i galoppen, och ni som känner han kan ju förstå vilket tempo han valde, men helt plötsligt dök en blåbärsplocker upp och då tog de tvärstopp! Men tur att jag är van, beredd och fortfarande har tillräcklig balans för att hålla mig kvar!
 
Fin solnedgång i Lajeado.
 
 



Förändring!
Publicerat den

Ja, som ni kanske ser det hänt stora förändringar här på bloggen. Helt ny design och en superfin header. Det är tack vare Milina som min blogg ser så här fin ut. Det är nämligen hon som gjort headern och varit så snäll så hon till och med har lagt in den på bloggen och fixat bakgrunden! Så tack igen Milina för all hjälp! Hennes blogg hittar ni på http://milina.se/ :)



Lycka!
Publicerat den

Har galopperat fort fort ensam i skogen på Olliwer, det är äkta livskvalité, det finns nog nästan inget bättre! På hans rygg är jag lycklig!





onsdag
Publicerat den

Halvproduktiv dag idag kan man säga. Fått en del gjort som jag behövde men kunde, som alltid, gjort mer!
Har fikat på stan med Mikaela idag och firat lite att vi va helt awesome på Nattloppett i lördags. Sen en promenad med min fina vän över skype, lite hästhoppning, en promenad med mor och idol!
Just nu sitter jag och kollar bloggbakgrunder. Har äntligen tagit tag i att mejla Milina, den tjej som ska göra en header åt mig. Ni kan ju kika in på hennes blogg om ni vill! Ska bli spännande och se hur det blir när det är klart, en sak är ju i alla fall säker och det är att det inte precis kan bli mycket tråkigare än det är nu!



Sportfåne
Publicerat den







kvällsinlägg
Publicerat den

För varje dag som går så hittar fler och fler tillbaka hit vilket är glädjande, det finns alltså några som vill ta del av min simpla vardag!
 
Idag har jag varit trött hela dagen i princip. Har tragglat igenom drygt 100 sidor i Animal Behaviour-boken men kan inte säga att mycket fastnade då ögonen gick i kors mest hela tiden. Är det något som kan få mig väldigt deppig så är det just att vara trött och inte orka någonting, ungefär. Hade tänkt tvinga mig själv att plugga till åtminstone 11 ikväll, men varför egentligen? Känner att jag ändå inte kommer göra ett bra jobb eftersom allt jag vill är att sova NU! Egentligen är det lätt att bara strunta i det och gå och lägga mig men både min självdisciplin och min envishet kan gå till överdrift ibland... Har väl egentligen mest dåligt samvete för att jag samtidigt som jag "pluggade" tittade på VM i hästhoppning, kollade nästintill enbart in de svenska ryttarna som var grymma! Men det var inte bara jag som var intresserad av hästarna utan även Vincent. Han sprang och satte sig framför TV.n och följde hästarna när de hoppade, haha så söt han är! (slänger upp en bild alldeles strax!)
 
Nä, nu ska jag gå emot mina egna principer och krypa ner bredvid finaste pojken och hoppas på en bättre morgondag, god natt!